Routh Road

Routh Road

A 3-storey side extension, mirroring the existing single fronted house was added to this detached, Victorian dwelling located in a conservation area - to create a double-fronted house.  This new extension provided space for a new guest bedroom, study, downstairs cloakroom and ensuite for the top floor bedroom, whilst externally bringing greater balance and symmetry to the front of the property.

A contemporary single-storey rear extension was also designed with wrap around glazing and large sliding doors to provide a very light, large open-plan living/kitchen and dining area.  This room is connected by three steps to the drawing rooms to one side and a new utility room to the other. 

This white-rendered, minimalist extension was designed to contrast with the existing house and create a strong connection to the generous garden. 

The project also involved a full refurbishment and remodeling of the internal layout, including new lighting/electrics throughout and the installation of Sonos to the whole of the ground floor.

Return to projects
Routh Road
Routh Road
Routh Road
Routh Road
Routh Road
Routh Road
Routh Road
Routh Road
Routh Road